De bus

De bus

dinsdag 7 april 2015

LentekriebelsHet is een tijdje erg rustig geweest hier op mijn blog. Dat komt omdat de bouw ook een tijdje vrij stil heeft gelegen. De kou in de garage was daar debet aan, maar ook het wachten op de keuken. We hebben een keuken op maat besteld bij JWG Campers. Voor een Renault Master zijn geen standaardkeukens te krijgen. Omdat we de keuken helemaal zelf konden samenstellen, hebben we ook de dessins van het plaatwerk gekozen. Verder hebben we gekozen voor een inrichting met drie lades en een ge├»ntegreerde unit met spoelbak en twee gaspitten. Onder de spoelbak komt een vuilwatertankje. Daaronder is nog ruimte voor een porta potti. Deze wordt gemonteerd op een geleider zodat hij gemakkelijk in en uit glijdt. De levertijd voor dit alles was flink: 7-8 weken. Dat betekende dus wachten, andere klusjes aanpakken. Ook hebben we ter inspiratie de CamperExpo in Houten bezocht. Deze beurs geeft een goede indruk van wat er allemaal speelt op campergebied en geeft daarnaast weer nieuwe energie in inspiratie. We liepen er vandaan met een campingtafel en de stellige overtuiging dat onze camper de mooiste van de hele wereld zou gaan worden. Daarnaast heb ik tijdens de koude winterdagen ook de map met rekeningen, garantiebewijzen, instructieboekjes en dergelijke op orde gemaakt. Je verzamelt heel wat bij zo’n camper in een paar maanden tijd!
Je kunt je voorstellen dat we na een paar maanden wachttijd stonden te popelen om weer aan de slag te gaan met de bus. Het weer dat steeds beter wordt en de langere dagen zorgen duidelijk voor lentekriebels: we willen er op uit met de camper!

Bed
In de tussentijd hebben we ook een lattenbodem en matras besteld. Deze hadden ook een levertijd, gezien de afwijkende maat van 130x190cm. Toen deze eindelijk binnenkwamen, hadden we een probleem: hoe krijg je die dingen thuis? Gelukkig was onze noaber Willy bereid zijn camper als transport in te zetten. Dus we konden eindelijk weer door met klussen. De lattenbodem moest nog op maat gezaagd worden: deze moet passen tussen de balken. Het matras steekt dan over de balken heen, zodat we bijna 190cm aan slaapruimte hebben. Met frisse moed was het bed binnen de kortste keren gemonteerd. Ondersteuning moet komen van de constructie onder het bed (kast om de gasfles en vakken waar de tafel en stoelen in komen te staan).Keuken en plaatwerk
Op Goede Vrijdag konden we het keukenblok ophalen. We waren erg benieuwd hoe het geworden was. Een Sketchup-tekening was het maximale dat we gezien hadden. Met een huurbusje – onze camper is nog steeds geschorst – gingen we op pad naar Grootegast.
Daar aangekomen werd net de laatste hand gelegd aan ons keukenblok. De leerling-timmerman liet zijn project met grote trots zien. Hij bleek het project voor school gebruikt te hebben. Leuk om te horen en mooi om zijn passie voor het vak te zien.
Naast het gemonteerde keukenblok hebben we ook nog plaatwerk besteld met hetzelfde dessin. Hiervan bouwen we zelf nog andere onderdelen van de camper, die dan mooi in dezelfde stijl zijn. Dit plaatwerk was reeds op maat gezaagd en op de juiste plaatsen afgekant. Het zag er prachtig uit en onze handen jeukten om hiermee aan de slag te gaan. Gelukkig hadden we het hele paasweekend nog voor ons.

Thuis aangekomen gelijk uitgeladen en aan de slag. We hebben het keukenblok even binnen in de bus gezet om te kijken hoe hij staat. Daarna moest hij er helaas weer uit om ruimte te hebben voor het bouwen van de kast. 

Na een paar dagen ploeteren zijn we een heel eind opgeschoten. 

De kast waar de koelkast in komt te staan begint aardig vorm te krijgen. Onder de koelkast hebben we een lade gemaakt.


In de tussenwand komt nog een luik. Hierdoor kunnen we van binnenuit in de laadruimte onder het bed komen om bijvoorbeeld de koffer of de watertank te pakken.

Nadat de kast redelijk stond, was het bankje aan de beurt. Deze bank dient natuurlijk als zitplaats, maar ook als opbergruimte voor de accu’s en regelstation voor alles wat met elektra te maken heeft. We maken de bank van resthout en daar omheen een deel nieuw plaatwerk. De kleurstelling blijft hetzelfde als de rest van de camper.Zoals je kunt zien moet er nog heel wat gebeuren, maar het moment dat de bus voldoet aan alle eisen voor de RDW keuring komt in zicht. Hopelijk kunnen we met een paar dagen flink doorwerken de kleine achterstand op ons schema inlopen en is keuren rond 1 mei nog steeds haalbaar.  

4 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een vooruitgang ineens! Leuk dat jullie die planken van de kast daar ook besteld hebben, kun je mooi je eigen kant en klare bouwpakket in elkaar zetten ;) het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kant en klaar? Stel je er geen Ikea bouwpakket van voor hoor ;)

   Verwijderen
 2. Respect! Kan ik alvast een exemplaar bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen