De bus

De bus

zondag 8 juni 2014

KlusruimteOm goed te kunnen werken aan een bus heb je ruimte nodig. Het liefst flink wat ruimte op een niet te grote afstand van je huis. De bus die wij op het oog hebben is groot en je moet er goed omheen kunnen lopen. Winddicht, waterdicht en afsluitbaar omdat je niet altijd al je spullen mee wilt hoeven nemen. Garageboxen in de stad zijn te klein en een bedrijfsruimte in de stad is (te) duur. Een boerenschuur aan de rand van de stad is dan het meest voor de hand liggend. Het liefst via via geregeld waarbij een fles jenever aan het eind van het jaar de vergoeding is. Maar hoe vind je zo’n plek?

Nog voor onze zoektocht naar klusruimte goed en wel begonnen was, werden we op een heel ander spoor gebracht. Tegenover ons huis is een winkelcentrum, onlangs opgekocht door een projectontwikkelaar om herontwikkeld te worden. De meeste winkels zijn inmiddels leeg. Er lopen echter bezwaren tegen de plannen, dus de ontwikkelaar kan niet verder met zijn plannen. Eén van de leegstaande objecten is een oud garagebedrijf. Een collega van me suggereerde dat we wellicht tijdelijk gebruik konden maken van die ruimte. Ik dacht dat ze dat nooit zouden doen, dus ik was erg verbaasd toen ze gelijk positief reageerden! Er werd een contract opgesteld en de dag voor hemelvaartsdag hadden wij de sleutel in ons hand van een garage met drie plaatsen en een smeerput. De bruggen, perslucht en dergelijke waren er natuurlijk uit, maar een ruimte die we hebben. En dat letterlijk tegenover ons huis. Ideaal, want dan ga je ’s avond ook nog eens even kort bezig en kun je snel thuis nog wat ophalen. We zijn uitermate content met deze oplossing en we mogen er vooralsnog een jaar gebruik van maken. Ik hoop zoveel tijd niet eens nodig te hebben.

1 opmerking:

  1. Nou, met het tempo waarin jullie nu bezig zijn, geef ik je tot de herfst. Kunnen jullie lekker met de herfstvakantie in je eigen campertje nagenieten van de zomer. Of met de kerstvakantie. Met die isolatielaag die je nu hebt aangebracht, moet dat lekker warm zijn daarbinnen toch? Schoonmama past wel op de ratjes hoor.

    BeantwoordenVerwijderen