De bus

De bus

woensdag 31 december 2014

Update decemberHet kan nog net, een update voor december. Zoals ook te merken is in de updates van mijn blog, hebben we in de afgelopen twee maanden weinig aan de camper gedaan. Dit komt doordat we erg druk waren met sociale verplichtingen en tussendoor nog even een kleine vakantie genoten hebben. Toch heeft het werk niet stil gelegen. Af en toe hebben we nog kleine klussen ondernomen, en er zijn een aantal keuzes gemaakt over de inrichting.

We zijn opnieuw naar De Wit in Schijndel geweest. Onderweg leek het wel of er alleen campers op de weg waren. Heel gek hoe je automatisch daarop let als je er in je hoofd mee bezig bent. De rit naar en terug van Schijndel geeft ons de rust om eens goed na te denken over wat we allemaal willen. Uiteraard hebben we een boodschappenlijstje mee – je gaat er immers niet voor niets naartoe, maar daarnaast kom je altijd weer op idee├źn. Ook kom je oplossingen tegen voor problemen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Maar het allergrootste voordeel als je in een winkel staat waar het breedste assortiment camperonderdelen te vinden is, blijft nog wel: je moet keuzes maken en knopen doorhakken. Grote kans dat als De Wit de oplossing niet heeft, hij niet bestaat. Ook word je met je neus op de feiten gedrukt als het gaat om de kosten van een bepaalde oplossing die je in je hoofd had.
Deze laatste trip heeft ons bijvoorbeeld doen besluiten geen watertank onder de bus te gaan bouwen. De voordelen (meer water kunnen meenemen en meer ruimte in de keuken omdat de tank onder de auto zit) wegen voor ons uiteindelijk toch niet op tegen de nadelen (gaten boren in de buitenwand en bodem, duurdere installatie, meer onderhoud).

Verdere klussen die we ondernomen hebben:
- De stoelen zijn inmiddels draaiend gemaakt. Door middel van het installeren van twee draaiplateaus tussen de bestaande stoel en onderstel, hebben we van de stoelen twee zitplaatsen in het leefgedeelte gemaakt. Een paar extra ringen zorgen ervoor dat de bestuurdersstoel gemakkelijk over de handrem kan draaien.- Met Floris heb ik de gasleiding achter de rechterwand weggewerkt. Deze loopt nu van de plek waar de gasfles komt te staan tot de plek waar de keuken komt.

- De huishoudaccu’s hebben we opgehaald en aangesloten. Het elektrisch schema dat ik voor ogen had, lijkt te werken. Ook horen we het relais klikken als we de acculader aansluiten, een goed teken. We hebben nu 170Ah aan stroom aan boord, theoretisch genoeg om in onze stroombehoefte te voorzien voor twee volle dagen. We kunnen dus 48uur stilstaan zonder externe stroombron.

Nu we allebei kerstvakantie hebben gaat het weer wat voorspoediger met het klussen. Hopelijk zal de volgende update minder lang op zich laten wachten.

1 opmerking:

  1. Nou jongelui, dat zijn nogal afwegingen die je moet maken. Maar je hebt gelijk: hier laat je wat en daar neem je wat. Het blijft denken en nog eens denken. Ik ben blij dat je schema werkt Bram. Dat is dan weer fijn om bevestigd te zien. Nou, ik hoop dat jullie deze vakantie lekker opschieten.
    Succes, Alie

    BeantwoordenVerwijderen