De bus

De bus

maandag 12 januari 2015

KerstvakantieNa de vorige post waarin ik beschreef hard aan de slag te willen in de kerstvakantie, is het nu hoog tijd voor een nieuw bericht. Want we zijn druk geweest in de vakantie. Niet dat we hele dagen in de garage te vinden waren – daar was het ook iets te koud voor – maar we zijn toch een aardig eind opgeschoten en hebben vooral een flink aantal klussen afgemaakt. Dat geeft toch altijd een heerlijk gevoel. Het idee dat een klus helemaal af is en je je op iets anders kunt richten. We merken dat dit wel lastig is bij dit project. Omdat je met alles aan het pionieren bent, weet je vaak niet of iets af is. Regelmatig kom je later er toch nog achter iets vergeten te zijn of blijken aanpassingen noodzakelijk. Het is nu eenmaal geen bouwpakket met een handleiding. Heel veel dingen ontstaan terwijl we bezig zijn. Dit zorgt er tevens voor dat een paar uur werken aan de bus vaak al flink uitputtend is.

Maar wat hebben we dan de afgelopen weken allemaal gedaan?
Nadat de wanden links en rechts dichtgemaakt waren, er paste zelfs nog een extra geluidwerende laag tussen, konden de wielkasten ook dichtgemaakt worden. De oude platen waren hiervoor niet meer geschikt, dus hebben we nieuwe op maat gemaakt. De kasten die zo ontstonden hebben we opgevuld met alle restjes isolatiemateriaal die we nog konden vinden om zo veel mogelijk akoestische isolatie te krijgen. Uiteindelijk waren ze nog bijna vol met restjes kleingesneden x-trem plaat voor de deksels erop gingen. Hierna hebben we de randjes afgekit en het geheel beplakt met plakfolie.

Het laatste stuk wand dat nog dicht moest, was de schuifdeur. Onder was hier al een stuk bedekt maar rond het raam ontbrak nog wat. Dit hebben we ook netjes dichtgemaakt met witte plaat, zodat het geheel nu fris en strak oogt. Er moet nog wel een beetje gele verf op de metalen delen van de deur die zichtbaar blijven.

Aan de kant waar de ‘woonkamer’ komt, hebben we de wanden behangen. We hebben dit zelf nog nooit gezien in een camper, maar het leek ons wel lekker huiselijk. We zijn blij met het resultaat en hopen dat het allemaal mooi erop blijft zitten in verschillende weersomstandigheden. De tijd zal het leren.
Op internet hebben we intussen een koelkast besteld. Dit type hebben we al ergens in het echt gezien, zodat we wisten wat we zouden kopen. De koelkast is een enorme investering, en daarom wilden we wel het model dat voor ons helemaal top was. De keuze is gevallen op een Isotherm CR-85 Elegance. Dit is een compressorkoelkast, eigenlijk bedoeld voor nautische doeleinden, met chique uitstraling en zeer stille motor. Het blauwe led-lampje aan de binnenkant maakt het helemaal af. De reden om nu al de koelkast aan te schaffen, is de noodzaak om de afmetingen te kennen voor de kast die we er omheen gaan bouwen.

Nu de wanden helemaal af waren, konden we ons op de vloer richten. Na een flinke schoonmaakbeurt (gelukkig staat het hout dik in de lak) hebben we eerst de elektrische vloerverwarming neergelegd. Deze zorgt voor een aangenaam warme vloer op koudere dagen. Hij werkt op 230V, dus het vergt wel een campingplaats met stroom.


Hier overheen hebben we een vinyl vloer gelegd met lichte houtstructuur. Toen we dit op maak gesneden hebben, leek het gelijk heel afgewerkt. Dit vinyl komt ook op de verhoging onder de tafel te liggen en de randjes worden bij de deuren netjes afgewerkt met een aluminium strip.


We hebben inmiddels een lattenbodem en matras besteld, maar deze hebben een flinke levertijd. In de tussentijd kunnen we de ombouw hiervoor gaan bouwen, net als de kast om de koelkast. Voor het keukenblok hebben we inmiddels een offerte gevraagd. Hopelijk krijgen we daar snel antwoord op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten