De bus

De bus

dinsdag 16 augustus 2016

StickerIk kreeg voor Kerst een sticker van Europa. Alle landen zaten er al losse gekleurde stickers bij. Deze sticker prijkt nu trots op de zijkant van de bus en laat de landen zien waar we overnacht hebben.

We krijgen heel veel reacties op de stickers en je ziet veel mensen kijken naar de sticker als we onderweg zijn. Daardoor is het ook in één oogopslag duidelijk dat het een camper is – bij een buscamper is dit nog wel eens lastig te zien.
Maar hoe komen we nu aan die stickers? Welke reizen hebben we er tot nu toe op zitten en hoe beviel de camper in verschillende omstandigheden?

Reizen
Na de proefritjes was de zomervakantie van 2015 de eerste mogelijkheid voor ons om een grote rit te maken. In juli 2015 zijn we met de camper een rondrit door Scandinavië gaan maken. We zijn via Duitsland en Denemarken naar Zweden, van daar verder naar Noorwegen en toen via Denemarken weer terug.Drie weken om de camper te testen. Duizenden kilometers rijden, regelmatig slapen in de middle of nowhere, veel binnen zitten omdat de temperaturen niet echt uitnodigen voor lange avonden onder de luifel, dagelijks koken omdat Scandinavische restaurants schreeuwend duur zijn en slapen terwijl het amper donker wordt omdat je zo noordelijk zit. Allemaal ingrediënten voor de ultieme test voor ons gele gevaarte.  

De definitieve tafel was nog niet geplaatst, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben veel binnen moeten leven omdat de avondtemperaturen laag waren. Een enkele nacht stonden we zelfs in de sneeuw. De ruimte binnen bleek groot genoeg. De keuken was ook praktisch en we hebben ongeveer alle dingen die we gekocht hadden ook gebruikt. We kwamen er achter dat we de bestuurderstoel minder vaak draaien. De bijrijderstoel draait gemakkelijker omdat je niet voor het stuur langs hoeft en over de handrem. (met de nieuwe tafel is het al helemaal niet meer nodig de bestuurdersstoel te draaien als je met z’n tweeën bent, omdat je de tafel dan naar je toe haalt.)
De omvormer bleek slecht: het signaal was niet zuiver genoeg voor de laptop en andere apparaten. Daarom is deze ook direct na de vakantie vervangen voor een omvormer met zuiver sinussignaal. Voor deze vakantie was laptopgebruik dus beperkt tot campings waar we stroom hadden.
Al met al was het een zeer geslaagde reis die ons bevestigde waarom we voor een camper gekozen hebben. Het onderweg zijn, de hoge zit en altijd alles bij je hebben. Het formaat is ook goed: eigenlijk is het best een handzaam model camper.


We kwamen zelfs onderweg nog een andere eigenbouw gele Renault Master buscamper tegen!
Volgende keer meer over onze omzwervingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten