De bus

De bus

dinsdag 16 juni 2015

Op naar de zomervakantieSinds de camper gekeurd is, hebben we er al heel wat kilometers in gemaakt. Van ritjes om onderdelen te halen tot het gebruik als vervoermiddel voor fietsen. De eerste keer tanken was een flinke aanslag op onze rekening: er verdween voor bijna €110 aan diesel in de tank. Het verbruik bleek echter mee te vallen: ongeveer 1 op 11. Dat betekent dat we ruim 1000km kunnen rijden tussen tankbeurten en dat is in afgelegen gebieden natuurlijk erg fijn.
We hebben ook nog een aantal kleine klussen opgepakt. Zo hebben we een luifel geïnstalleerd. Het is een simpele constructie met een richel aan de bus waarin de luifel met een veter geschoven wordt. Simpel maar doeltreffend en vast te zetten met vier haringen. Natuurlijk moest de luifel ook getest worden en dat hebben we langs de Dinkel gedaan in de buurt van het Lutterzand.

In de afgelopen maand hebben we nog een tweede proefnacht beleefd. Dit keer hebben we een prachtige kleine camping in de Achterhoek uitgezocht: De Hartjens in Azewijn. Tussen de wijnstokken genoten wij van de lange zonnige avond.

Door de nachtjes proefdraaien zijn we erachter gekomen dat onze inrichting inmiddels redelijk compleet is. We missen tot nu toe nog niks en de dingen die we aangeschaft hebben, vooral veel voor de keuken, werken tot nu toe naar behoren. Hopelijk vergeten we niets als we straks drie weken op pad zijn.

Bij Schalk hebben we de kussens voor ons bankje laten maken. Bart Schalk kwamen we tegen op de Camperexpo in Houten en bleek uiterst comfortabele kussens op te maat te maken. En dat nog relatief in de buurt ook; zijn bedrijf zit namelijk in Albergen. Hij gaf ons al wat maten mee om rekening mee te houden, zodat de zithoogte en –diepte nu precies goed zijn. We zijn heel tevreden met het resultaat.


Gisteren brachten we de camper naar ‘Uw camper op maat’ om de bovenkastjes in te laten bouwen. In overleg worden daar komende week twee meter bovenkastjes gemaakt, waarmee de bergruimte ruim voldoende wordt. Tevens worden onder de kastjes led-lampen aangebracht. Op de website www.uwcamperopmaat.nl is onze camper al als nieuw project te bewonderen. Zaterdagochtend halen we hem weer op en kan ik echt beginnen aan de laatste klussen voor de vakantie.

3 opmerkingen:

 1. Die kussens zien er goed uit. Zo groeit jullie gele gevaarte tot een mooi geheel. Fijn dat ie zo goed bevalt. Ik hoop dat jullie er nog vele kilometers mee maken. En niet alleen voor het vervoer van fietsen
  Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie camper ziet er prachtig uit. Leuk om te volgen Ik heb zelf een Nissan Interstar die nog camper moet worden en ben op zoek naar precies zo'n bankje. Heb jij toevallig een tekening hiervan? En zo ja, zou je die willen delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mechtild, bedankt voor het compliment. Ik heb het bankje gemaakt met de maten die de kussenleverancier me gaf. Heb er dus geen echte tekening van. Ik wil de richtlijnen wel met je delen. Hoe komen we in contact?

   Verwijderen